Bent u op zoek naar een vouwsteiger voor klussen in en rondom de woning? En wilt u het gemak hebben van: snel opbouwen en compact opruimen? Welke timmerman, schilder, installateur of doe-het-zelver heeft nu niet een goede kamersteiger in zijn bezit. Een kamersteiger kopen hoeft niet moeilijk te zijn, mits u maar de juiste uitvoering kiest. Wij helpen u graag op weg!

Wat is een kamersteiger nu eigenlijk?

Een kamersteiger hoeft helemaal niet alleen in de woning gebruikt te worden. Dit doet de naam misschien wel wat vermoeden, maar uiteindelijk draait deze benaming om de compactheid van deze steiger waardoor hij binnenshuis erg gemakkelijk opgezet en verreden kan worden. De steigers zijn binnen een minuut op te bouwen en kunnen gewoon door de deuropening gereden worden. Heeft u een keer een klus rondom de woning? Ook dan kan de vouwsteiger (andere benaming) gebruikt worden.

Wist u dat: een kamersteiger ook wel een vouwsteiger wordt genoemd? Dit komt door het vouwbare deel middenin die de frames met elkaar verbindt. Hierdoor hoeven geen schoren gebruikt te worden.

Kamersteiger kopen? Ervaar het gemak

De vouwsteiger heeft ten opzichte van de gewone rolsteiger vele gemakken, we hebben ze snel voor u samengevat:

  • Door het vouwbare deel zijn vouwsteigers erg snel op te bouwen
  • Opbouwen kan en mag door 1 persoon gebeuren
  • Minder losse onderdelen benodigd voor een veilige opbouw
  • Verrijdbaar door iedere deurpost
  • Goedkoper dan een gewone steiger

Kamersteigers: verschillende uitvoeringen

Vouwsteigers zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, denk hierbij alleen al aan de breedte van het vouwframe, of het soort merk. Qua breedte kan u qua kamersteiger kiezen uit de volgende breedtes, namelijk: 0.75, 0.90, of 1.35 meter. Meest gekozen breedtemaat is de 0.75 meter. Lengtes van het steigerplatform zijn veelal 1.85 meter (standaard maat). Wanneer u voor de aanschaf al weet dat u de steiger in de toekomst uit wil gaan bouwen, dan raden wij u aan om een kamersteiger inclusief platform met luik te kopen. Erg gemakkelijk als u straks omhoog wilt klimmen en niet gevaarlijk buitenom wilt gaan.

Kamersteiger kopen? Onze tip!

Bent u er uit en wilt een kamersteiger kopen? Neem dan contact op met een professionele partij zoals laddersenrolsteigers.nl. Zij gaan samen met u nog eens kijken naar de gekozen uitvoering zodat u 100% zeker weten het goede product kiest. Daarnaast is al hen steigermateriaal gecertificeerd en voldoet hiermee aan de strenge EN-norm. Een steiger aanschaffen is een kostbare investering en belangrijker nog…veiligheid gaat toch boven alles?