Verfwinkel

Waar moet ik op letten in de verfwinkel wanneer ik houtwerk ga schilderen?

Houtwerk schilderen is nog best wel een klusje. Het is er vaak ook een die veel lastiger is dan menig persoon van de voren durft in te schatten. Schilderen of verven, hou je het wilt noemen is aan jou. Het opfrissen van de woning is een van de leukste dingen. Wanneer het resultaat eenmaal daar is dan kun je trots zijn op het door jou bereikte resultaat. Er zijn wat betreft het schilderen van hout toch nog wel een aantal vragen die vaak vallen, in deze blogpost nemen we deze met je door. Want waar let je nu op wanneer je naar de verfwinkel gaat voor houtverf?

 

Is hoogglans verf of zijdeglans verf sterker?

Vanuit theoretisch oogpunt is het zo, hoe hoger de glans is, des te sterker de lak. Dit betekent dus dat hoogglans net iets sterker is, maar daardoor ook langer meegaat dan zijdeglans. Echter, eerder was het daadwerkelijk zo dat op deze punten hoogglans echt hetgeen was dat je moest hebben. Nu is de technologie sinds een aantal jaren dusdanig verbeterd dat ook zijdeglans een sterke en goede keuze is.

verfwinkel

Kan er bijvoorbeeld een lak van Sikkens over een laklaag van Sigma worden gezet?

Ja hoor, dat kan. Verschillende merken kunnen over elkaar heen worden gezet. Je moet er echter wel goed op letten dat je voorzichtig bent wanneer je bijvoorbeeld professionele verf over doe-het-zelf verf heen schildert. Wanneer beide verven duidelijk anders zijn dan is het handig om niet direct te professionele verf te gebruiken, maar om als eerst een grondverf te gebruiken.

Kan terpentine gedragen verf ook binnen worden gebruikt?

Of het altijd een verstandig idee is om te doen is een tweede, maar het kan wel. De reden waarom het niet altijd even verstandig is, is omdat dit heel makkelijk gaat vergelen. Vergeling doet zich namelijk voor wanneer er bij dit soort verf geen UV licht komt.

Wat heb ik nodig wanneer ik onbehandeld hout ga schilderen?

 

Wanneer je aan de slag gaat met onbehandeld hout, hierbij kan men denken aan een nieuw kozijn, dan zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk om een goede primer te kiezen. Ook wordt er geadviseerd om middels een aaneengesloten systeem te werken, en deze stappen moeten altijd worden gevolgd.

1.Aanbrengen van de grondverf/primer

2.Aanbrengen eerste laag lakverf

3.Tussenlaag licht materen

4.Aanbrengen tweede laag lakverf

Hout schilderen uitbesteden?

Men kan hout schilderen ook uitbesteden. Wanneer het je te veel werk lijkt, of te ingewikkeld om zelf aan te pakken, dan kan deze klus worden uitbesteed aan een betrouwbare schilder. Het kost uiteraard geld, maar het loont zich uiteindelijk de moeite om dit te doen wanneer het voor jezelf een te lastige opgave is.