Schilder offerte

Een schildersofferte, hoe zit hij in elkaar?

Het uitbesteden van schilderwerk is vaak een lastige, maar toch ook een weloverwogen keuze. Hetgeen dat het lastig maakt? Je moet uiteraard je portemonnee trekken. Wanneer je de juiste schilder kiest daarentegen, dan is het zeker de moeite waard om het wél te doen. Wanneer je dit besluit dan uiteindelijk hebt genomen, dan wil je uiteraard weten wat het schilderwerk allemaal mag gaan kosten. Een goede schilder in Utrecht heeft diverse manieren om zijn prijzen te berekenen.

Een vaste prijs

 

Een goede schilder hanteert een vaste prijs. Dit is voor de offerte extreem handig, je weet direct wat het gaat kosten en je komt niet voor verrassingen te staan. De vaste prijs gaat inclusief materiaal- en voorrijkosten. Je kunt de prijs controleren in de offerte op het feit of deze inclusief of exclusief BTW is. Wanneer dit niet direct in de offerte te zien is dan moet je even contact opnemen om dit alsnog goed te controleren. Het BTW tarief voor schilders is 9% op huizen die ouder zijn dan 2 jaar.

Nieuwbouw
bouw
Bestaande Bouw-Ouder dan 2 jaar
richtprijs

Een richtprijs

 

Wij doen dit zelf niet, het is ook af te raden om in zee te gaan met schilders die op deze manier hun prijzen hanteren. In de offerte krijg je dan een prijs te zien die meestal niet accuraat is en later zit je vaak met veel hogere kosten opgescheept. Je krijgt de daadwerkelijke prijs pas te zien na afronding van de klus. Je weet niet waar je aan toe bent, je hebt geen garantie op een betrouwbare prijs en alles hieraan is dus vrijwel omgeven door onzekerheid.

Een uurtarief

 

Een uurtarief kan ook worden gehanteerd. Dit is een tarief apart van de kosten van materiaal en voorrijkosten. De prijs in totaal kan achteraf worden berekend. De schilder wordt dan uiteraard per uur betaald, en hier komen de overige kosten nog bij op. De meeste mensen prefereren nog altijd een uurtarief en willen dan simpelweg weten hoe lang een klus gaat duren. Dit is nog altijd de meest vertrouwde manier van tariefberekening, hoewel een vaste prijs bij veel mensen nog altijd ook wel een gewilde manier is.

uurtarief`schilder

Projecten

Medewerkers

Jaren ervering

Let goed op het vaststellen van afspraken

 

Niet om het een of het ander, maar het is belangrijk dat bij het aanvragen van een offerte de afspraken goed in kaart worden gebracht. Het is belangrijk om je wensen kenbaar te maken zodat deze kunnen worden meegenomen. Welke materialen worden er gebruikt, welk merk verf wordt er gekozen, hoe veel lagen moeten er worden geschilderd? Dit zijn allemaal dingen die je maar het beste duidelijk kunt hebben. Er komt meestal veel meer bij kijken dan je van te voren denkt, en daarom is het handig dit in kaart te brengen, om ongewenste verrassingen te voorkomen.

Meer dan 200 kleuren

Gratis offerte

schildersofferte