Waar wij als schildersbedrijf op veel plaatsen komen en na het stucwerk het schilderwerk aanbrengen geven we vaak het advies om van tevoren al na te denken over de plek van noodverlichting. Wat we al regelmatig hebben meegemaakt is dat er na het schilderen noodverlichting wordt aangebracht en we dan weer een deel opnieuw kunnen beginnen. Denk dus goed na over de plek en hoe dit wordt aangebracht.

Er zijn tal van soorten verlichting waarvan we inmiddels wel weten waar ze voor dienen. LED is ten opzichte van de traditionele gloeilamp energiezuiniger en duurzamer maar er zijn ook LED-buizen worden de standaard voor commerciële en huishoudelijke verlichting. Veel LED-kroonluchters zijn dimbaar en schakelbaar en zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, zodat u kunt genieten van de sfeer van traditionele gloeilampen met de energiebesparing van LED’s. De langere levensduur van LED’s betekent dat de geleider minder tijd nodig heeft om lampen te vervangen. Voor noodverlichting geldt dit eigenlijk hetzelfde al is het wel zo dat deze ook hittebestendig moet zijn zodat je bij hoge temperaturen zoals bij brand of iets dergelijks altijd nog licht hebt. Nu zal je dat voor thuis misschien minder relevant vinden maar wanneer je een groot huis hebt is dit zeker van toepassing zodat gasten weten waar ze heen moeten gaan. Ook bij je werkplaats is dit van belang. Goede werkplaatsverlichting zorgt voor een betere werkbare omgeveing.

LED-lampen en armaturen hebben een hogere helderheid en intensiteit, wat leidt tot verschillende situaties van efficiëntie. Met LED-verlichting en LED-verlichting kunt u lampen van 1/60 watt vervangen, waardoor de CO2-uitstoot met maximaal 160 kg wordt verminderd. Dit zorgt voor een minder gevaarlijke omgeving en is niet vatbaar voor brandschade.

Bij leds wordt veel aandacht besteed aan hun vermogen om efficiënter licht te genereren dan conventionele gloeilampen. Gloeilampen genereren licht door de gloeidraad met elektrische stroom te verwarmen, maar veel van de energie die ze verbruiken wordt afgegeven als warmte en niet als licht.