Na een aantal jaar in een woning met hetzelfde interieur te leven is het logisch dat je het zat bent. Alleen maar naar dezelfde foto’s kijken of op dezelfde bank zitten. Het is leuk om af en toe de sfeer in je woning helemaal om te gooien. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw woning een speciale sfeer krijgt? Met een Anselm Oome Kurkwand of een gekleurde bank? Waar begin je? Om te beginnen kun je een speciale sfeer creëren door middel van dimlichten en lampen. Iedere woning heeft licht nodig, maar de hoeveelheid licht heeft veel invloed op de sfeer in je woning. Om een gezellige en speciale sfeer te creëren, kun je dimlichten gebruiken. Kies daarnaast voor verschillende soort lampjes voor in je huis. 

Accentmuur

Ten tweede is een accentmuur heel populair op dit moment. Een accentmuur geeft net wat extra sfeer aan je woning. Vergelijk een witte muur bijvoorbeeld eens met een groene muur. Er zijn verschillende soorten accentmuren. Bijvoorbeeld een kurkmuur. Deze muur biedt een warme, speciale en gezellige sfeer. Daarnaast gaat kurk heel lang mee en zitten er praktische voordelen aan vast, zoals een goede isolatie en duurzaamheid. Er is ook een stoffen muur. Deze muur is ideaal om verschillende elementen te matchen met je interieur. Je kunt bijvoorbeeld dezelfde stof als de muur matchen met de kussentjes op de bank. Op deze manier ontstaat er een mooi geheel in huis, wat voor een speciale sfeer zorgt. 

Accessoires

Wanneer je een speciale sfeer wilt creëren in huis, is een mooie accentmuur zoals een kurkwand één manier om het gezellig te maken. Daarnaast kunnen accessoires niet ontbreken. Accessoires zorgen er namelijk voor dat het interieur van jouw woning persoonlijk wordt. Uiteindelijk creëren zij de echte speciale sfeer in huis. Er is zoveel keuze, dus kies bewust jouw favoriete accessoires uit. Stem ze af op de rest van je woning en zorg voor mooie en speciale contrasten.